Tatin van gekarameliseerde uien met krokante ham, feta en knoflook

  • Moeilijkheid

Voor 4 à 6 :

4 uien, in plakken gesneden

100 g rauwe droogham, in plakjes (stijl Ganda)

8 teentjes knoflook, gepeld

75 g feta

50 g boter

50 g suiker

1 el rodewijnazijn

Voor het deeg :

175 g bloem

90 g zachte boter

1/2 tl zout

100 g verse geitenkaas, in kruimels

1 tl blaadjes verse tijm

Kneed de boter en de geitenkaas tot een zachte massa. Voeg bloem met zout en tijm toe en kneed tot een bal. Verpak in plasticfolie en leg 1/2 u. in de koelkast. Maak dan cirkels die groter zijn dan de gebruikte vorm(en). Leg ze op bakpapier in de koelkast. Verwarm de oven tot 190°C. Leg de plakken ham 10 min. op bakpapier in de oven.

Blancheer de knoflook enkele min. in zout water en droog. Smelt wat boter in een bakpan, voeg de versneden uien toe en grofgehakte knoflook. Bak glazig. Bestrooi met suiker en wat zout, besprenkel met azijn en kruid met peper. Zet het vuur hoog en laat de uien licht karameliseren. Leg ze in een beboterde vorm met lage randen. Leg een deksel van deeg over de uien, druk het deeg aan en duw de overlappende deegranden in de vorm. Zet 20 min. in de oven tot het deeg gaar is. Haal uit de oven, wacht 5 minuten, leg een bord op de vorm en draai alles in één beweging om. Bestrooi de bovenkant met krokante ham en kruimels feta.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content