Serveer deze taart warm.
Voor 6 personen:
Voor de taart:
5 el ahornsiroop
50 g boter
1 koffielepel gemalen kardemom
5 à 6 bananen
230 g bladerdeeg met boter, reeds uitgerold
Voor de kokosroom:
2 dl room
4 el kokosmelkpoeder
2 el poedersuiker
1 koffielepel limoensap
rasp van 1 limoen
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de boter, siroop en de kardemom in een pan en roer tot de boter gesmolten is en de suiker begint te karamelliseren.
2. Giet dit mengsel in een taartvorm van 27 cm.
3. Halveer de bananen in de lengte en schik ze me de ronde kant naar onder in de taartvorm. Snijd een cirkel uit het deeg van dezelfde grootte als de taartvorm en leg de lap deeg over de bananen. Prik enkele gaatjes in het deeg en bak de taart 20 à 25 minuten in de oven.
4. Voeg het kokosmelkpoeder, de suiker, het sap en de rasp van de limoen toe aan de room. Klop de room stijf. Laat de taart 5 minuten rusten alvorens ze uit te storten en serveer warm met de room. Werk af met extra limoenrasp.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier