Tatin van ananas met vanille en rode peper

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

230 g korstdeeg, reeds uitgerold

1 ananas

50 g suiker

merg van 1 vanillestokje

1/2 koffielepel grofgemalen cayennepeper

25 g boter, in blokjes

poedersuiker

4 bolletjes vanilleijs

Snij vier cirkels van 10 cm uit het deeg en zet deze opzij. Schil de ananas, verwijder de ‘ogen’ en snij hem in vier plakken van dezelfde dikte. Verwijder de harde kern uit het midden. Verwarm de suiker met de vanille en cayennepeper in een pannetje tot een lichtbruine karamel ontstaat. Haal de pan van het vuur en voeg de boter toe. Roer tot de boter gesmolten is. Giet een dun laagje karamel in vier taartvormpjes van 10 cm. Leg een plak ananas in elk taartvormpje. Bedek elke schijf met een cirkel deeg en duw de randen goed naar binnen. Zet de taartvormpjes 15 minuten in de koelkast om af te koelen. Verwarm intussen de oven op 220°C. Zet de taartjes 15 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is. Laat de taartjes enkele minuten rusten alvorens ze uit te storten en serveer warm met een bolletje vanilleijs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content