Ingrediënten

Voor 4 personen als tapa, als hoofdgerecht voor 2

  • Tonijnhaasje 400 gr.
  • 1 ajuin
  • 1 aubergine
  • 2 citroenen
  • Rucola
  • Doosje tomatenpulp
  • Sesam
  • Laurierblaadjes
  • Zoutschilfers of grof zout
  • Sojasaus
  • Balsamico
  • Olijfolie
  • Suiker

Bereiding

  1. Begin met de saus. Snijd de ajuin in kleine blokjes en bak in olijfolie af met een paar blaadjes verse laurier. Voeg wat balsamico toe en laat 15 minuten koken op een zacht vuurtje. Voeg tomatenpulp en wat suiker toe en laatgedurende 45 minuten verder pruttelen.
  2. Schroei intussen het blokje tonijn langs alle kanten in hete olie gedurende enkele ogenblikken.
  3. Maak de vinaigrette met citroen, sojasaus, olijfolie en sesam.
  4. Snijd de aubergine in fijne schijfjes en bak in olijfolie.
  5. Bak ook de rucola in de pan of frituur hem.
  6. Als de tonijn is afgekoeld, kan je hem in schijfjes snijden van 1 cm dikte.
  7. Giet een bodem van saus op een bord en leg daarop de gare aubergine. Schik hier bovenop de tonijn en versier met de gefrituurde rucola. Werk af met de vinaigrette.