Tataki van tonijn met zeewier-komkommersalade

  • Moeilijkheid

Voor 4:

2 tenen knoflook

1,5 dl rijstazijn

3/4 dl sake

1,5 dl sojasaus

2 el suiker

500 g tonijn in een stuk

zout

2 el plantaardige olie

shichimi togarashi (zevenkruidenpoeder), voor de afwerking

Zeewiersalade:

5 g wakame

5 g arame

5 g hijiki

1/2 komkommer

4 el rijstazijn

1 tl zout

1 el sesamolie

1 el sojasaus

1 el dashibouillon

Maak de zeewiersalade: week de wakame 10 minuten in koud water. Dompel onder in kokend water en verfris meteen onder koud stromend water. Doe in een grote kom.

Week de arame en hijiki 30 minuten. Kook 5 seconden en verfris.

Snij de komkommer in dunne halvemaantjes.

Meng rijstazijn, zout, sesamolie, sojasaus en dashibouillon. Maak er de salade mee aan.

Snij de knoflook in plakjes en meng met de rijstazijn, sake, sojasaus, en suiker. Verwarm tot de suiker is opgelost, laat afkoelen en giet in een kom.

Wrijf de tonijn royaal in met zout en met olie. Bak aan alle kanten goudbruin op een hoog vuur, maar zorg ervoor dat het binnenste rauw blijft. Dompel de tonijn in ijskoud water om af te koelen, dep goed droog en leg in de marinade. Marineer 4 uur. Laat goed uitlekken en snij in dunne plakjes.

Schik de tonijn op borden, samen met de uitgelekte zeewiersalade. Werk af met een snuifje shichimi togarashi. Geef er de marinade als dipsaus bij. Serveer met sushirijst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content