Tartiflette van Boursin met lamskroon en saliebeignets

  • Moeilijkheid

lamskroon ( 2 stukjes per persoon)

8 tomaten

1 courgette

1 potje Bousinkaas met fijne kruiden

4 lepels puree van zwarte olijven

1 artisjok

olijfolie

bladerdeeg

salie

tempuradeeg

kalfsfond

rozemarijn

raketsla

balsamico

peper en zout

suiker

Pel de tomaten door ze enkele seconden in kokend water te dompelen.

Snijd ze in vier stukken en ontpit ze.

Daarna konfijten we de tomaten door ze in een oven van ongeveer 100° C samen met wat look, olijfolie, rozemarijn, peper en zout en een beetje suiker gedurende 1 uur te verwarmen.

Snijd de courgette in dunne cirkels en konfijt ze op dezelfde manier als de tomaten.

Rol het bladerdeeg uit en haal er cirkels uit van ongeveer 10 centimeter diameter.

Leg op de uitgesneden cirkels bladerdeeg de courgettes, Boursin, olijvenpuree, gekookte en in stukken gesneden artisjokbodem en de tomaten.

Overgiet ze met een beetje olijfolie en bak ze krokant in een voorverwarmde oven van 180° C. Bak het vlees in olijfolie en laat het verder mooi roze kleuren in een voorverwarmde oven. Voor de saus laten we de kalfsfond stevig inkoken met rozemarijn.

Daarna doen we de ingekookte fond in een blender en gieten er olijfolie bij tot we een homogene massa bekomen.

Voor de garnituur gebruiken we raketsla die we op smaak brengen met olijfolie en balsamico-azijn.

De salieblaadjes halen we door een beslag van tempuradeeg en worden krokant gefrituurd.

Recept: Yves Loontjens – Othello

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content