Tarte tatin van zwarte tomaten

  • Moeilijkheid

Voor 4 :

1 schijf brokkeldeeg

1 kg zwarte tomaten (Black Krim bijvoorbeeld)

100 g boter

200 g griessuiker of rietsuiker

1 snuifje gemberpoeder

peper, zout

Pel en ontpit de tomaten, snij ze in partjes en laat ze uitlekken.

Verwarm de boter in een (koperen) pan met een dikke bodem tot ze schuimt. Voeg er de suiker bij en laat kleuren tot een mooie, lichtbruine karamel. Haal de pan van het vuur, voeg er de tomaten en de gember bij en meng voorzichtig.

Schep het mengsel in een dikke bakvorm en bedek met het deeg. Plooi het deeg dat over de rand hangt lichtjes naar binnen. Bak in de oven (200 °C) gedurende 15-20 min.

Haal de bereiding uit de oven zodra het deeg mooi goudkleurig is. Dien warm op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content