Voor 4:

2 el boter

1 el bruine suiker

400 g trostomaten

1 elbalsamicoazijn

1 vanillestok

bladerdeeg (1 kant-en-klaarrol of 250 g)

enkele blaadjes vers basilicum

Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de boter in een pan en voeg de suiker toe. Laat koken op een zacht vuur. Leg er de tomaten bij zodra zich karamel vormt. Laat 10 min. sudderen. Voeg de balsamicoazijn toe en laat nog een minuut koken.

Haal de pan van het vuur en vul de bodem van de taartvormpjes met karamel en tomaten. Snij de vanillestok overlangs open en snij in stukken. Schraap de zaadjes weg en verdeel over de taartbodems.

Snij uit het bladerdeeg cirkels met een omtrek die iets breder is dan de diameter van de taartvormen. Leg het deeg op de tomaten en plooi de zijkanten naar binnen. Prik er gaatjes in om de lucht tijdens het bakken te laten ontsnappen. Laat 30 min.bakken.

Haal uit de oven, laat afkoelen en draai de taartjes om. Werk af met basilicum en serveer lauw met een groene salade.

Voor 4:2 el boter1 el bruine suiker400 g trostomaten1 elbalsamicoazijn1 vanillestokbladerdeeg (1 kant-en-klaarrol of 250 g)enkele blaadjes vers basilicumVerwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de boter in een pan en voeg de suiker toe. Laat koken op een zacht vuur. Leg er de tomaten bij zodra zich karamel vormt. Laat 10 min. sudderen. Voeg de balsamicoazijn toe en laat nog een minuut koken.Haal de pan van het vuur en vul de bodem van de taartvormpjes met karamel en tomaten. Snij de vanillestok overlangs open en snij in stukken. Schraap de zaadjes weg en verdeel over de taartbodems. Snij uit het bladerdeeg cirkels met een omtrek die iets breder is dan de diameter van de taartvormen. Leg het deeg op de tomaten en plooi de zijkanten naar binnen. Prik er gaatjes in om de lucht tijdens het bakken te laten ontsnappen. Laat 30 min.bakken. Haal uit de oven, laat afkoelen en draai de taartjes om. Werk af met basilicum en serveer lauw met een groene salade.