Tarte tatin met sjalotten, tijm en geitenkaas

  • Moeilijkheid

Voor 4:

500 g langwerpige sjalotten

50 g boter

1 koffielepel honing

200 ml witte wijn

1 el balsamico

1 el tijm, fijngehakt

zout en peper

1 pak uitgerold korstdeeg

200 g geitenkaas

verse tijmblaadjes

Schil de sjalotten en halveer ze in de lengte. Snijd ze kort af aan de wortel, zodat de rokken aan elkaar blijven. Verhit de boter en honing op middelhoog vuur in een grote pan en voeg de sjalotten toe. Zet het vuur lager en laat de sjalotten in 30 minuten karameliseren en zacht worden. Voeg de wijn, balsamico, tijm, zout en peper toe en laat de wijn inkoken tot een stroop: 5 à 10 minuten. Schik de sjalotten met de snijkant naar onder in een bakvorm van 20 cm. Voeg het vocht uit de pan toe en bedek de sjalotten met het deeg. Stop de zijkanten goed in en zet de vorm 25 minuten in een (op 200°C/gasstand 6) voorverwarmde oven. Draai de taart omgekeerd uit op een bord en verkruimel er de geitenkaas en tijmblaadjes over. Serveer warm of lauw.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content