Tarte tatin met calvadosroom

Een tarte tatin laat je letterlijk uit een omgedraaide vorm vallen. Serveer de lauw-warme taart met lekkere zelfgemaakte calvadossaus.

Voor 4 personen
  • 4 jonagolds
  • 5 à 6 el suiker
  • 1 pakje kant-en-klaar bladerdeeg
  • kaneel
  • charlottevorm (diameter 18 cm)
  • een klontje boter
Saus
  • 2 dl room
  • 1 eigeel
  • 2 el poedersuiker
  • 1 el kandijsuiker
  • 3 el calvados (liefst oude)
Bereiding
  1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de vruchten in vier stukken. Verhit de boter en bak de appels. Bestrooi met suiker en kaneel. De appels mogen niet te gaar worden. De pan van het vuur halen wanneer de suiker begint te karameliseren.
  2. Schik de appels en de karamel in een charlottevorm en leg het uitgerolde bladerdeeg over de vorm. Rol het over de rand hangende deeg naar binnen tot een tulband, tegen de rand rond de appels.
  3. Bak de tarte tatin in een voorverwarmde oven tot het deeg gaar, krokant en goudbruin is. De vorm uit de oven halen, zo’n 10 minuten laten afkoelen, omdraaien en de taart uit de vorm op een bord laten vallen.
  4. Klop de room samen met een eierdooier. Voeg de calvados en poedersuiker toe. Klop op tot een luchtige saus. Voeg de kandijsuiker toe en klop verder op. Snijd de lauw-warme taart in punten en giet de saus erbij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content