Ingrediënten

Voor 4:

  • 15 g gedroogde wakamevlokken
  • 15 g gedroogde hijiki (zwart wier)
  • 120 g verse dulse (rood wier)
  • Â1/2 komkommer
  • 4 el rijstazijn
  • Â1/4 tl zout
  • 1 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 el citroenolie
  • 300 g kraakverse zwaardvisfilet
  • sesamzaadjes voor de afwerking

Laat het gedroogde zeewier 15 min. weken. Spoel de dulse onder koud stromend water. Blancheer het geweekte zeewier 2 min. Snij de komkommer in flinterdunne plakjes en doe in een kom met het zeewier. Maak een sausje met de rijstazijn, sojasaus, zout, sesamolie, gember en citroenolie.

Snij de zwaardvis in kleine blokjes, meng met de helft van de dressing en verdeel in 4 porties. Dien op met de zeewiersalade. Werk af met de resterende dressing en sesamzaadjes.

Laat het gedroogde zeewier 15 min. weken. Spoel de dulse onder koud stromend water. Blancheer het geweekte zeewier 2 min. Snij de komkommer in flinterdunne plakjes en doe in een kom met het zeewier. Maak een sausje met de rijstazijn, sojasaus, zout, sesamolie, gember en citroenolie. Snij de zwaardvis in kleine blokjes, meng met de helft van de dressing en verdeel in 4 porties. Dien op met de zeewiersalade. Werk af met de resterende dressing en sesamzaadjes.