Voor 4:
15 g gedroogde wakamevlokken
15 g gedroogde hijiki (zwart wier)
120 g verse dulse (rood wier)
Â1/2 komkommer
4 el rijstazijn
Â1/4 tl zout
1 el sojasaus
1 el sesamolie
1 tl geraspte gember
1 el citroenolie
300 g kraakverse zwaardvisfilet
sesamzaadjes voor de afwerking
Laat het gedroogde zeewier 15 min. weken. Spoel de dulse onder koud stromend water. Blancheer het geweekte zeewier 2 min. Snij de komkommer in flinterdunne plakjes en doe in een kom met het zeewier. Maak een sausje met de rijstazijn, sojasaus, zout, sesamolie, gember en citroenolie.
Snij de zwaardvis in kleine blokjes, meng met de helft van de dressing en verdeel in 4 porties. Dien op met de zeewiersalade. Werk af met de resterende dressing en sesamzaadjes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier