Tartaar van zalm met komkommer en bonenkruid

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

300 g zalmfilet

1 komkommer

enkele takjes bonenkruid

peper van de molen

zout (bij voorkeur fleur de sel”)

1 citroen

Geitenkaasroom:

100 g verse geitenkaas

een scheut room

Peterseliesaus:

een bos peterselie

10 cl room

5 cl water

De zalmfilet ontdoen van vel, graten en het witgrijze gedeelte dat zich juist onder het vel bevindt. De zalmfilet met een mes 4 à 5 minuten hakken tot de brokjes aan elkaar blijven kleven (geen keukenrobot gebruiken want dan wordt het mousse). De tartaar met plastic folie afdekken en koelen in de ijskast. De komkommer met een mandoline (keukenschaaf) in de lengte in lange plakjes van 2 mm snijden. De twee buitenste schijven in fijne blokjes snijden. De binnenste schijven op een snijtafel etaleren en het zaadgedeelte over de lengte wegsnijden. Men houdt 2 cm brede repen over. Deze zijkanten oprollen in ronde vorm van zo’n 6 cm. De komkommerblokjes en -tagliatelle in ijskoud water bewaren, zodat de groente niet slap wordt. De geitenkaas met een vork pletten en de room door de kaas prakken. De dikke saus door een zeef duwen en op smaak brengen met zout. De peterselie grof hakken en met een weinig water in de mixer vermalen tot een groene saus. Room toevoegen, kort mixen en zeven. De tartaar van zalm mengen met de komkommerblokjes, 2 soeplepels geitenkaasroom, een soeplepel fijngehakt bonenkruid, peper, zout en het sap van een citroen. De ringen van komkommertagliatelle op borden leggen en opvullen met zalmtartaar. De resterende geitenkaasroom en de peterseliesaus rond de constructie lepelen en afwerken met takjes bonenkruid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content