Ingrediënten

Voor 4:

  • 5 el olijfolie
  • 5 fijngehakte ansjovisfilets op olijfolie (uitgelekt)
  • 1 royale el verse geitenkaas (type Chavroux)
  • 3 el sojasaus
  • 1 el sherryazijn
  • 1 fijngehakte knoflookteen
  • 1 stuk verse gember van 1,5 cm dik (fijngeraspt)
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • witte peper
  • 300 g ultraverse zalmfilet van de beste kwaliteit
  • tuinkers
  • brood

Maak eerst de dressing voor de tartaar. Meng olijfolie met ansjovis, geitenkaas, sojasaus, azijn, knoflook, gember en bieslook. Kruid met peper. Laat gedurende 10 min. in de ijskast rusten.

Snij ondertussen de zalmfilet in dobbelstenen van 5 mm dik. Meng onder de saus en serveer meteen op borden. Werk af met tuinkers en serveer met brood.

Maak eerst de dressing voor de tartaar. Meng olijfolie met ansjovis, geitenkaas, sojasaus, azijn, knoflook, gember en bieslook. Kruid met peper. Laat gedurende 10 min. in de ijskast rusten. Snij ondertussen de zalmfilet in dobbelstenen van 5 mm dik. Meng onder de saus en serveer meteen op borden. Werk af met tuinkers en serveer met brood.