Tartaar van watermeloen en parmaham met gebakken ganzenlever en kruidenboeket

  • Moeilijkheid

nodig voor 4 personen:

200 g watermeloenen in brunoise gesneden

2 plakken parmaham in kleine stukjes gesneden

1 eetlepel gehakte peterselie

4 mooie stukken ganzenlever al dan niet gekruid met specifieke kruiden

kruidensalade bestaande uit: ruccola, shiso, platte peterselie, dilleÂ…

vinaigrette:

2 granny smith appelen

Â1/4 vanillestok

1 eetlepel griessuiker

paar druppels zoete balsamico

paar druppels verjus (soort azijn gemaakt van onrijpe druiven, te vinden in natuurvoedingswinkels)

Snij de gewassen appelen in 4 stukken, verwijder klokhuis en haal het sap er uit met een centrifuge. Breng sap + vanille + suiker + verjus + azijn aan de kook en laat inkoken, zeef, leg de vanillestok opnieuw in de saus en laat de vinaigrette een week rusten. Meloen, parmaham en peterselie mengen, in 4 ringen verdelen. Gekruide ganzenlever bakken in zeer weinig vetstof, even laten rusten en dresseren op meloen. Kruidensalade aanmaken met olijfolie en op de ganzenlever schikken. Vinaigrette er rond druppelen.

Recept: Luc Vandersteen, La Cabane (Edegem)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content