nodig voor 4 personen:
200 g watermeloenen in brunoise gesneden
2 plakken parmaham in kleine stukjes gesneden
1 eetlepel gehakte peterselie
4 mooie stukken ganzenlever al dan niet gekruid met specifieke kruiden
kruidensalade bestaande uit: ruccola, shiso, platte peterselie, dilleÂ…
vinaigrette:
2 granny smith appelen
Â1/4 vanillestok
1 eetlepel griessuiker
paar druppels zoete balsamico
paar druppels verjus (soort azijn gemaakt van onrijpe druiven, te vinden in natuurvoedingswinkels)
Snij de gewassen appelen in 4 stukken, verwijder klokhuis en haal het sap er uit met een centrifuge. Breng sap + vanille + suiker + verjus + azijn aan de kook en laat inkoken, zeef, leg de vanillestok opnieuw in de saus en laat de vinaigrette een week rusten. Meloen, parmaham en peterselie mengen, in 4 ringen verdelen. Gekruide ganzenlever bakken in zeer weinig vetstof, even laten rusten en dresseren op meloen. Kruidensalade aanmaken met olijfolie en op de ganzenlever schikken. Vinaigrette er rond druppelen.
Recept: Luc Vandersteen, La Cabane (Edegem)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier