Tartaar van tomaten
Voor 4:
Voor 4:
4 mooie tomaten (Coeur de Boeuf)
4 vleestomaten (Marmande)
olijfolie
aceto balsamico
1 teentje knoflook
peper, zout
Â1/2 fijngehakte sjalot
20-30 basilicumblaadjes
2 takjes platte peterselie
Snij voorzichtig een hoedje van de mooie tomaten. Hol ze uit en scheid het vruchtvlees van de pitten. Zet de uitgeholde tomaten weg.
Pel en ontpit de vleestomaten. Snij het vlees van de twee tomatensoorten in blokjes van 1 cm. Doe in een vergiet, leg er een bord met een gewicht op en laat een nacht uitlekken. Doe de volgende dag 3-4 soeplepels olie, 2 soeplepels aceto balsamico, het geplette knoflookteentje, peper en zout in een grote kom.
Voeg er de fijngehakte sjalot en de in flinters gesneden basilicumblaadjes en peterselie bij. Schep er de tomatenblokjes bij en meng voorzichtig. Vul hiermee de uitgeholde tomaten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier