Tartaar van tomaten met verse kruiden en sjalot

Close-up of steak tartare with toasted bread and vegetables in wooden tray © Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van het recept.

Dit is een zeer eenvoudig gerecht. Door de tomaten gedurende een nacht in de zeef te laten, verliezen ze al hun overtollig vocht. Wanneer ze nadien worden gemengd met een fijne olijfolie, wordt hun smaak nog delicater.

Voor 6:

10 grote rijpe tomaten

olijfolie extra vergine

peper en zout

1 fijngehakt bosje basilicum

1 zeer fijngehakt sjalotje

balsamicoazijn

Snijd de tomaten kruisgewijs in en dompel ze even onder in kokend water. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in vier. Haal er de pitjes uit.

Doe ze in een zeef en laat er onder druk zoveel mogelijk vocht uitlopen (het liefst gedurende een hele nacht). Meng er nadien olijfolie onder naar smaak. Kruid met peper en zout en meng er de fijngehakte basilicum en sjalot onder. Voeg enkele druppels balsamicoazijn toe. Schik het mengsel met behulp van een metalen vormpje in cirkelvorm op de borden en lepel er vlak voor het opdienen olijfolie over en rond.

Dit is een zeer eenvoudig gerecht. Door de tomaten gedurende een nacht in de zeef te laten, verliezen ze al hun overtollig vocht. Wanneer ze nadien worden gemengd met een fijne olijfolie, wordt hun smaak nog delicater, zeker wanneer de tomaten goed rijp zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content