Tartaar van rode tonijn met bintjes en kruidenvinaigrette

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

200 g rode tonijn

2 aardappelen, bintjes

2 eetlepels olijfolie

1 lepel mayonaise

1 bot bieslook

peper en zout

Snij de tonijn in kleine blokjes, kruiden met peper en zout en olijfolie

Snij de aardappelen in kleine blokjes en kook ze in gezouten water met daarin een scheutje azijn. Spoel ze daarna met koud water en laat ze uitlekken. Meng de aardappelen met de mayonaise en schik ze in een ring op een bord, leg daarop de tonijn en lepel de bieslookvinaigrette er rond.

Bieslookvinaigrette: 1 liter arachideolie + 350 cl azijn + 350 cl notenolie + 350 cl water mengen. De vinaigrette kan in een glazen fles bewaard worden.

Recept: Ludo Tubé – Belle Epoque

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content