Tartaar van rauwe en gerookte zalm met kweeperen en kriekenlambikvinaigrette

  • Moeilijkheid

400 gr zalmfilet

8 sneden gerookte zalm

1 kweepeer

Â1/2 citroen

grof zeezout

1 dl zure kriekenlambik

2 dl olijfolie extra vierge

20 gr griessuiker

1 fijn gesnipperde sjalot

2 bakjes shizo

Hak de zalmfilet zeer fijn, vermeng met grof zeezout, pepermolen, gesnipperde sjalot en een vleugje olijfolie en bewaar dit in de koelkast. Versnijd ondertussen de kweepeer in kleine dobbelsteentjes en stoof ze 10 minuten met 50 gr griessuiker. Laat zachtjes karameliseren en blus met citroensap. Versnijd met een ronde vorm de sneden gerookte zalm.

Kriekbierdressing: 1 dl kriekbier en 2 dl olijfolie

Presentatie:

Monteer in de ronde vorm 2 eetlepels zalmtartaar, 1 sneetje gerookte zalm en herhaal dit een tweede keer. Leg rond het bord de brunoise van kweepeer, shizo en werk af met de kriekbiervinaigrette.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content