Voor 4:
6 maatjes
1 onbespoten citroen
zwarte peper van de molen
4 stuks uitgestoken briochebrood (5 cm Ø)
80 g zure room (Isigny)
enkele roosjes veldsla
extra vierge olijfolie
wittewijnazijn
fijn zeezout
1 fijngesnipperde grijze sjalot
60 g Avruga*
Verwijder de graten van de maatjes en snij de Hollandse nieuwe met een groot mes in dobbelsteentjes. Hak de tartaar op het laatst nog eens even door elkaar en breng op smaak met enkele druppels citroensap en zwarte peper. Smeer de zure room op de toasts en bedek de bovenzijde volledig. Plaats de toasts onder de grill.
Verwijder ze zodra de zure room gesmolten is en de zijkanten van het brood goudbruin zijn gekleurd. Maak de sla aan met azijn, olie, peper en zeezout. Schik de salade op de borden, schep met behulp van 2 eetlepels de tartaar uit, plaats de lauwwarme brioche naast de tartaar en leg een dun laagje gesnipperde sjalot op de vis. Versier met Avruga.
Avruga bestaat uit eitjes van de gouden haring en is afkomstig van Spanje. Avruga kan vervangen worden door andere viseitjes.
Recept: Tom Fluit, Dock’s Café
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier