Ingrediënten

Voor 4:

  • 100 g boontjes
  • 1 sjalot
  • 1 kleine grannysmithappel
  • 1,5 el versgeraspte mierikswortel
  • 1 dl room
  • peper en zout
  • 4 maatjesharingen
  • dille

Blancheer de boontjes 5 min. in lichtgezouten kokend water. Laat nadien schrikken onder koud stromend water en afkoelen. Snij in stukjes van 1 cm. Snij de sjalot en de appel in fijne blokjes.

Meng de mierikswortel met de room, kruid licht met peper en zout. Snij de maatjesharingen in blokjes. Meng met de boontjes, sjalot en appel, schik met behulp van een metalen ring op 4 borden en werk af met dille. Lepel de mierikswortelroom rond de tartaar.

Blancheer de boontjes 5 min. in lichtgezouten kokend water. Laat nadien schrikken onder koud stromend water en afkoelen. Snij in stukjes van 1 cm. Snij de sjalot en de appel in fijne blokjes. Meng de mierikswortel met de room, kruid licht met peper en zout. Snij de maatjesharingen in blokjes. Meng met de boontjes, sjalot en appel, schik met behulp van een metalen ring op 4 borden en werk af met dille. Lepel de mierikswortelroom rond de tartaar.