Voor 4 personen:
600 g Groenlandse heilbotfilets
20 g pijpajuin
1 sjalot
4 bieslookstengels
4 blaadjes bladpeterselie
1/2 dl olijfolie
sap van 1/2 citroen
2 eetlepels droge witte wijn
150 g zure room
5 g mosterd
peper grof zout
Als garnituur:
1 vel brique deeg
1 eigeel
sesamzaadjes
verse tuinkruiden (zurkel, radijs, sla,..)
4 eetbare bloempjes
Leg de heilbotfilets vóór het bereiden een half uur in de diepvries, zodat het visvlees ijskoud is. Snij het visvlees in fijne dobbelsteentjes, kruid met peper en zout, voeg het citroensap en de olijfolie toe, meng alles met een houten lepel. Snij de pijpajuin, bieslook, bladpeterselie en sjalot fijn, meng alles onder de vistartaar en laat 15 minuten marineren in de koelkast.
Meng de zure room met de witte wijn en de mosterd. Kruid met peper en zout en plaats terug in de koelkast, zodat de zure room weer opstijft.
Snij een vel brique deeg in driehoekjes, wrijf ze in met eigeel vermengd met een weinig water en bestrooi met zwarte sesamzaadjes. Bak ze 5 minuten in een oven van 165°C tot een knapperig koekje.
Meng de verse tuinkruiden met een weinig olijfolie met citroen. Vul een ring van 6cm diameter op met de tartaar van heilbot tot 1/2 cm onder de rand van de ring en vul dan verder op met de zure room. Verwijder de ring en garneer met de verse tuinkruiden. Lepel wat zure room en enkele druppels olijfolie op het bord, garneer met het krokant koekje en een eetbaar viooltje.
Voorbereiding : 15 minuten
Bereidingstijd : 15 minuten
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier