Een recept van Bernard Loiseau – La Côte d’Or
150 g Boursin met look en fijne kruiden
1 potje bieslook
2 sjalotten
400 g gerookte zalm
1 dl verse room
olijfolie
wijnazijn
dragon
kervel
citroensap
peper en zout
Bereiding
1. Snijd 400 gram gerookte zalm in kleine stukjes en meng dit met twee fijngehakte sjalotten en twee eetlepels bieslook. Meng dit alles goed door elkaar en werk af met enkele druppels citroensap. Laat daarna afkoelen in de koelkast.
2. Meng de Boursin met look en fijne kruiden samen met 10 dl verse room en melk tot een smeuïg sausje. Werk dit af met enkele druppels citroensap, peper en zout.
3. Maak een slaatje met kervel, dragon en bieslook. Meng dit goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout, enkele druppels citroensap, olijfolie en wijnazijn.
4. Plaats in het midden van het bord een cirkel en vul deze met de tartaar van zalm. Leg op de zalm het groene slaatje en nappeer rondom met de Boursinsaus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier