Ingrediënten

Voor 4:

  • 1/2 ananas
  • 4 eierdooiers
  • 100 ml passievruchtensap (±10 passievruchten)
  • 100 ml witte wijn
  • 100 g suiker
  • 100 ml halfopgeklopte room
  • 4 bollen vanille-ijs
  • 4 takjes munt

Verwijder de schil en het hart van de ananas en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Breng een grote ketel water aan de kook en plaats hierin een ronde kom (bain-marie), draai het vuur uit en klop met een elektrische klopper eierdooiers, passievruchtensap, wijn en suiker in deze kom op tot een luchtige massa (ca. 3 minuten).

Verwijder de kom uit de ketel en klop nog 2 minuten op de laagste stand tot het mengsel is afgekoeld. Voeg de room toe. Duw de ananas in een vormpje, leg er een bolletje ijs op en overgiet rijkelijk met de sabayon. Versier met munt.

Verwijder de schil en het hart van de ananas en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Breng een grote ketel water aan de kook en plaats hierin een ronde kom (bain-marie), draai het vuur uit en klop met een elektrische klopper eierdooiers, passievruchtensap, wijn en suiker in deze kom op tot een luchtige massa (ca. 3 minuten).Verwijder de kom uit de ketel en klop nog 2 minuten op de laagste stand tot het mengsel is afgekoeld. Voeg de room toe. Duw de ananas in een vormpje, leg er een bolletje ijs op en overgiet rijkelijk met de sabayon. Versier met munt.