Tarbot met witlof en koriander

  • Moeilijkheid

Vind je tarbot wat prijzig? Gebruik dan dikgesneden heilbotfilets.

Voor 4 personen

4 ontvelde tarbotfilets (± 600 g)

200 g witloof

150 g boter

sap van 1 citroen

1 tomaat, gepeld en in blokjes

2 dl droge witte wijn

3 dl Lacroix visfond

3 dl room

20 g verse koriander

peper en zout

4 kuipjes Bosto Ready Rice Basmati

Bereiding

1. Versnijd het witloof in niet te dunne repen en laat ze 2 minuten zweten in 20 g boter. Voeg 2 eetlepels water, een scheutje citroensap en peper en zout toe en kook het witloof snel beetgaar. Stoof intussen de tomaatblokjes even in 10 g boter. Beboter een pan en schik er de met peper en zout bestrooide stukken tarbot naast elkaar in. Overgiet ze met 1/2 dl wijn en dek af met alufolie. Zet de pan op een laag vuur. Draai de vis na 2 minuten om, dek weer af en laat de vis nog eens 2 minuten stoven.

2. Kook intussen de visfumet en de rest van de wijn tot 1/3 in. Schep de tarbot uit de pan en houd hem warm. Giet het stoofvocht bij de ingekookte fond, voeg de room toe en laat weer tot 1/3 inkoken. Klop dan van het vuur af de rest van de boter klontje na klontje door de saus en roer er het witloof en de tomaatblokjes door. Roer de helft van de koriander door de saus en breng ze op smaak met peper en zout.

3. Zet de rijst in de microgolf. Schik intussen de tarbot op warme borden en overgiet met wat saus. Stort de rijst ernaast en versier het gerecht met de rest van de koriander.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content