Voor 4:

1 onbehandelde sinaasappel, 400g knolselderiepuree, 1dl kokosmelk, 8 sprietjes bieslook, 4 tarbotfilets, 1 el olijfolie, 150g boter

Bereidingswijze:

Was de sinaasappel en droog af. Verwijder de schil met een dunschiller en snij in fijne reepjes. Blancheer de sinaasappelreepjes 1 minuut in kokend water en laat uitlekken. Pers de sinaasappel.

Warm de knolselderiepuree op. Kruid met peper en zout en laat uitlekken in een fijne zeef. Meng er de kokosmelk door en hou opzij. Spoel de bieslook, zwier droog, snipper de helft fijn en bewaar de andere helft voor de afwerking.

Bak de tarbotfilets 3 minuten aan elke kant in een antiaanbakpan met de olijfolie. Zet een metalen ring in het midden van de borden. Vul op met de knolselderiepuree en schik er de tarbotfilets op. Hou warm. Giet het sinaasappelsap in de pan van de vis en laat op hoog vuur inkoken met de helft. Klop er de in blokjes gesneden boter door met een ballongarde. Kruid met peper.

Lepel de sinaasappelboter rond de knolselderiepuree. Strooi de gesnipperde bieslook en fleur de sel over de tarbot. Werk af met de sprietjes bieslook en de geblancheerde reepjes sinaasappelschil.

Tip: bereid knolselderiepuree door gestoomde knolselderie fijn te mixen.

Voor 4:1 onbehandelde sinaasappel, 400g knolselderiepuree, 1dl kokosmelk, 8 sprietjes bieslook, 4 tarbotfilets, 1 el olijfolie, 150g boterBereidingswijze:Was de sinaasappel en droog af. Verwijder de schil met een dunschiller en snij in fijne reepjes. Blancheer de sinaasappelreepjes 1 minuut in kokend water en laat uitlekken. Pers de sinaasappel. Warm de knolselderiepuree op. Kruid met peper en zout en laat uitlekken in een fijne zeef. Meng er de kokosmelk door en hou opzij. Spoel de bieslook, zwier droog, snipper de helft fijn en bewaar de andere helft voor de afwerking. Bak de tarbotfilets 3 minuten aan elke kant in een antiaanbakpan met de olijfolie. Zet een metalen ring in het midden van de borden. Vul op met de knolselderiepuree en schik er de tarbotfilets op. Hou warm. Giet het sinaasappelsap in de pan van de vis en laat op hoog vuur inkoken met de helft. Klop er de in blokjes gesneden boter door met een ballongarde. Kruid met peper. Lepel de sinaasappelboter rond de knolselderiepuree. Strooi de gesnipperde bieslook en fleur de sel over de tarbot. Werk af met de sprietjes bieslook en de geblancheerde reepjes sinaasappelschil.Tip: bereid knolselderiepuree door gestoomde knolselderie fijn te mixen.