Tarbot met kruidenkorst van parmezaan, Provençaalse aardappelpuree, trostomaten uit de oven, sabayon met oregano

00fede83019978c459d11a1ada3dec3a ©

Voor dit verrukkelijke hoofdgerecht moet je wel wat tijd uittrekken. Maar het resultaat is hemels.

Voor dit verrukkelijke hoofdgerecht moet je wel wat tijd uittrekken. Maar het resultaat is hemels.

Voor 4 personen

4 stukken tarbot van 150 g

200 g versgemalen parmezaan

100 g broodkruim

6 grote aardappelen

1 à 2 sjalotten

4 sneetjes chorizo (1/2 cm dik, in dobbelsteentjes gesneden)

2 el tomatentapenade, 20 trostomaatjes

vers basilicum, tijm en oregano

2 eieren

200 g boter

10 cl witte wijn

Bereiding

1. Schil, kook en pureer de aardappelen. Stoof de versneden sjalotten en chorizo. Meng met de tomatentapenade en wat gehakt basilicum door de puree. Kruid met peper en zout.

2. Meng parmezaan met broodkruim, tijm, peper, zout en wat olijfolie. Smeer een laag hiervan op de vis. Bak in de oven op 180 °C.

3. Leg de trostomaten in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie, kruid met zout. Bak op 180 °C, tot ze beginnen te verschrompelen.

4. Klop de dooiers en de wijn tot sabayon, voeg van het vuur gesmolten boter en gehakte oregano toe. Kruid met peper en zout.

5. Breng met behulp van een grote dresseerring puree aan in het midden van het bord. Leg er een stuk tarbot op en wat trostomaten ernaast. Werk af met basilicum en sabayon.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content