Tarbot met gesmolten sla, erwten en pancetta

Tarbot heeft een zeer stevige structuur en is erg smaakvol. Met dit recept bereid je hem als een echte chef!

Tarbot heeft een zeer stevige structuur en is erg smaakvol. Met dit recept bereid je hem als een echte chef!

Voor 4 personen

  • 200 g verse erwten
  • 4 sneetjes pancetta
  • olijfolie
  • 1/2 kropsla
  • peper en zout
  • 3 el balsamicoazijn
  • 4 tarbotfilets van 120 g elk
  • boter
  • dille

Bereiding

1. Blancheer de erwten in lichtgezouten kokend water. Giet af, laat schrikken onder koud stromend water om het kookproces te stoppen en laat nadien goed uitlekken.

2. Bak de pancetta krokant in olijfolie. Laat nadien uitlekken op keukenpapier.

3. Verhit olijfolie in een pan en laat er de sla in slinken op een laag vuur. Voeg de erwten toe en kruid met peper, zout en de balsamicoazijn.

4. Bak de tarbotfilets net gaar in boter, kruid met peper en zout. Serveer de tarbotfilets met de gesmolten sla, werk af met de pancetta en dille.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content