Voor 6 personen:
6 lamssschenkels of 1,2 kg lamsschouder (in grote stukken)
250 ge gedroogde abrikozen
5 dl sterke thee
50 g amandelen
3 uien
3 teentjes knoflook
1 chilipepertje
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel geraspte gember
2 stokjes kaneel
de schil van 1 citroen
peper en zout
enkele takjes koriander voor de garnering
Laat de abrikozen een nacht weken in de thee. Rooster de amandelen in een antikleefpan.
Snipper de uien en knoflook fijn. Verwijder de pitjes van het chilipepertje en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verwijder de velletjes van de citroenschil en snijd ze in reepjes.
Bak het vlees aan alle kanten goudbruin in de olijfolie. Voeg de gember, de stokjes kaneel, de uien, het knoflook, het chilipepertje, peper en zout toe. Roer goed. Voeg water toe tot het vlees half onderstaat. Dek de pan af en laat 1,5 tot 2 uur zachtjes pruttelen.
Voeg de uitgelekte abrikozen toe en laat ze 10 minuten mee garen. Doe de tajine in een aardewerken schaal, bestrooi met geroosterde amandelen en reepjes citroenschil en garneer met koriander. Dien op met stokbrood of warm couscousgries.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier