Voor 4:

VOOR HET LAMSVLEES:

1 kg lamsvlees (schouder of ossobuco)

4 uien

1 flinke scheut olijfolie

1 koffielepel zout

1 koffielepel peper

1 koffielepel kaneelpoeder

1 koffielepel kurkuma

1 koffielepel gemberpoeder

1 koffielepel ras-el-hanout (of kerriepoeder)

1 dl kokend water

VOOR DE GEKONFIJTE TOMAAT:

1 tomaatboter

1 kaneelstokje

1 eetlepel griessuiker (of honing)

1 koffielepel kaneelpoeder

16 gedroogde pruimen

sesamzaadjes, geroosterd

Bereidingswijze:

Snijd het vlees in grote stukken. Pel de uien en snijd ze in halve maantjes. Stoof ze in olijfolie in een tajine of pot met dikke bodem. Meng het zout met de peper, het kaneelpoeder, de kurkuma, het gemberpoeder en de ras-el-hanout.

Meng het vlees met de kruidenmengeling en laat 5 minuten rusten. Leg het gemarineerde vlees op de uien, schenk er het water bij en laat 1 uur sudderen op een laag vuur onder een deksel. Roer niet, maar controleer het vlees af en toe.

Snijd de tomaat kruiselings in en dompel ze in kokend water. Pel ze. Snijd de tomaat in plakken en bak ze in wat boter. Leg er het kaneelstokje bij, strooi er de suiker over en laat afgedekt karamelliseren.

Haal het kaneelstokje uit de pot en werk af met het kaneelpoeder.

Leg de pruimen 10 minuten in kokend water tot ze geweld zijn. Leg de gekonfijte tomaat in het midden van de schaal. Schik daaromheen het vlees en de pruimen. Werk af met de sesamzaadjes.

Tip: Je krijgt nog een fijnere smaak door een steranijs bij de tomaat te voegen.

Voor 4:VOOR HET LAMSVLEES:1 kg lamsvlees (schouder of ossobuco)4 uien1 flinke scheut olijfolie1 koffielepel zout1 koffielepel peper1 koffielepel kaneelpoeder1 koffielepel kurkuma1 koffielepel gemberpoeder1 koffielepel ras-el-hanout (of kerriepoeder)1 dl kokend waterVOOR DE GEKONFIJTE TOMAAT:1 tomaatboter1 kaneelstokje1 eetlepel griessuiker (of honing)1 koffielepel kaneelpoeder16 gedroogde pruimensesamzaadjes, geroosterdBereidingswijze:Snijd het vlees in grote stukken. Pel de uien en snijd ze in halve maantjes. Stoof ze in olijfolie in een tajine of pot met dikke bodem. Meng het zout met de peper, het kaneelpoeder, de kurkuma, het gemberpoeder en de ras-el-hanout. Meng het vlees met de kruidenmengeling en laat 5 minuten rusten. Leg het gemarineerde vlees op de uien, schenk er het water bij en laat 1 uur sudderen op een laag vuur onder een deksel. Roer niet, maar controleer het vlees af en toe.Snijd de tomaat kruiselings in en dompel ze in kokend water. Pel ze. Snijd de tomaat in plakken en bak ze in wat boter. Leg er het kaneelstokje bij, strooi er de suiker over en laat afgedekt karamelliseren. Haal het kaneelstokje uit de pot en werk af met het kaneelpoeder. Leg de pruimen 10 minuten in kokend water tot ze geweld zijn. Leg de gekonfijte tomaat in het midden van de schaal. Schik daaromheen het vlees en de pruimen. Werk af met de sesamzaadjes.Tip: Je krijgt nog een fijnere smaak door een steranijs bij de tomaat te voegen.