Tajine van lamsschenkel met gedroogde pruimen, amandelen en sesamzaad

  • Moeilijkheid

Voor 4:

Voor het vlees:

1,2 kg lamsschenkel

5 fijngehakte teentjes knoflook

1 koffielepel fijngehakte verse gember

witte peper

saffraan

1 kaneelpijpje

olijfolie

Voor de gedroogde pruimen:

100 g gedroogde pruimen

2 el gepelde en fijngehakte amandelen

olijfolie

een klontje boter

1 el suiker

1 el honing

een snuifje kaneelpoeder

1 el sesamzaad

Stoof het vlees langzaam gaar met de rest van de ingrediënten. Doe ondertussen de gedroogde pruimen in een pan, samen met de rest van de erbij horende ingrediënten en laat langzaam karameliseren. Schik het vlees in een tajine en verdeel er het pruimenmengsel over. Bestrooi met sesamzaad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content