Ingrediënten

Voor 4:

Voor het vlees:

  • 1,2 kg lamsschenkel
  • 5 fijngehakte teentjes knoflook
  • 1 koffielepel fijngehakte verse gember
  • witte peper
  • saffraan
  • 1 kaneelpijpje
  • olijfolie

Voor de gedroogde pruimen:

  • 100 g gedroogde pruimen
  • 2 el gepelde en fijngehakte amandelen
  • olijfolie
  • een klontje boter
  • 1 el suiker
  • 1 el honing
  • een snuifje kaneelpoeder
  • 1 el sesamzaad

Stoof het vlees langzaam gaar met de rest van de ingrediënten. Doe ondertussen de gedroogde pruimen in een pan, samen met de rest van de erbij horende ingrediënten en laat langzaam karameliseren. Schik het vlees in een tajine en verdeel er het pruimenmengsel over. Bestrooi met sesamzaad.

Stoof het vlees langzaam gaar met de rest van de ingrediënten. Doe ondertussen de gedroogde pruimen in een pan, samen met de rest van de erbij horende ingrediënten en laat langzaam karameliseren. Schik het vlees in een tajine en verdeel er het pruimenmengsel over. Bestrooi met sesamzaad.