Voor 4 personen
800 g kalfsschenkel
6 rode uien
5 grote wortelen
1/2 bosje platte peterselie
1/2 bosje koriander
3 teentjes rode look
200 g rode olijven
200 g sperziebonen
1 eetlepel olijfolie
1 soeplepel arachideolie
Kruiden:
1 koffielepel witte peper
1/4 koffielepel gember
1 koffielepel ras el hanout (Marokkaans kruidenmengsel)
1/2 koffielepel kurkuma
3 stokjes kaneel
een snuifje saffraan
een beetje zout
Bereiding
1. Leg het kalfsvlees in een grote kom met de olijfolie en de arachideolie. Laat 15 minuten stoven. Versnijd de uien, de look, de koriander en de peterselie en doe dit alles bij het vlees. Laat tien minuten stoven op een matig vuur. Voeg de kruiden toe en meng goed. Overgiet alles met een groot glas water, draai het vuur iets hoger en laat nog twintig minuten stoven. Doe er dan pas de in blokjes gesneden wortelen, de boontjes en de olijven bij. Laat alles nog tien minuten sudderen op een matig vuur.
2. Dien op met brood of aardappelen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier