Tajine van gemarineerde tonijn met olijven

  • Moeilijkheid

Tajine van gemarineerde tonijn met olijven

Voor 4:

Voor de marinade:

1/2 bosje platte peterselie

2 teentjes knoflook

20 g verse gember

1 gekonfijte citroen

5 g komijn

5 g koriander

5 g curcuma

4 stukken rode tonijn van 160 g

2 witte uien

4 tomaten

20 paarse olijven

olijfolie

peper en zout

De gemarineerde tonijn: spoel de peterselie af, schud uit en pluk de blaadjes. Snij de blaadjes in grote stukken. Pel de teentjes knoflook. Snij 16 plakjes van 2 mm. Pel de gember en snij hem in 16 schijfjes van 2 cm doorsnee en 2 mm dik. Snij de schil van de gekonfijte citroen in reepjes.

Schenk 3 cl olijfolie in een schaal. Voeg de komijn, de koriander, de curcuma, de peterselie, de stukjes knoflook, de schijfjes gember en de reepjes citroenschil toe. Meng door elkaar. Leg de stukken tonijn klaar. Bestrijk elk stuk met marinade. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat 1 u. op een koele plek marineren.

De tajine: schil de uien en snij ze in reepjes van 5 cm x 0,5 cm. Maak de tomaten schoon, ontpit ze en snij ze in partjes. Snij de olijven klein. Verhit de tajine in wat olijfolie en voeg de uien toe. Bak ze licht aan. Voeg de partjes tomaat en de stukjes olijf toe. Schenk de tonijnmarinade bij de tajine. Meng goed door elkaar. Laat 20 min. afgedekt doorsudderen.

Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan. Bak de plakken tonijn aan alle kanten goudbruin aan zonder ze gaar te laten worden en breng op smaak. Leg ze in de tajine op de groente om ze op een laag pitje gaar te laten worden. Leg op de borden en versier met een partje tomaat en een scheutje saus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content