Tajine met quorngehakt

© Getty

Voor 4 personen
  • 3 tomaten, in stukken gesneden
  • 1 aubergine, in stukken gesneden
  • 6 jonge wortelen, in schijven gesneden
  • 1 grote ui, in schijven gesneden
  • 4 aardappelen, in stukken gesneden
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel kuruma
  • paprika
  • 1 kaneelstokje
  • 2 dl groentebouillon
  • 350 g quorngehakt
  • 4 eetlepels gehakte peterselie
  • tarwegriesmeel voor de couscous
Bereiding
  1. Doe de helft van de olie in een tajine of ovenschotel. Leg de schijven wortel en ui in de schotel. Leg daarop de tomaten, de aubergines en de aardappelen.
  2. Meng de rest van de olie met de kurkuma, kaneel en paprika en giet over de groenten. Voeg dan de bouillon toe. Dek de schotel af en schuif hem 30 minuten in de oven, voorverwarmd op 180°C.
  3. Roer het quorngehakt door de groenten. Dek de schotel opnieuw af en laat gedurende 10 minuten verder garen in de oven.
  4. Maak intussen de couscous. Voeg bij het tarwegriesmeel kokend water, laat even trekken en roer olie en boter door het meel. Werk de tajine met quorngehakt af met de peterselie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content