Tagliolini met preisnippers en langoustines

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

160 g tagliolini

12 langoustines

1 prei

1 dl jus van langoustines

schors van parmezaankaas

fijngesneden bieslook

1 dl room

50 g boter

De tagliolini beetgaar koken in gezouten, kokend water (zo’n 8 minuten). De deegwaren kort onder koud water spoelen en laten uitlekken. De langoustines pellen en ontdoen van onreinheden (het darmkanaaltje in de rug met de punt van een mesje verwijderen). De staartjes in een ingevette bakpan schikken, kruiden met grof zout en 3 minuten onder een hete grill garen. De prei in ruitvorm snijden, wassen en garen in jus van langoustines. De jus afgieten, opvangen en inkoken. Room toevoegen en de saus tot de gewenste dikte inkoken. De saus op het laatste moment, van het vuur af, opkloppen met klontjes malse boter. Kruiden met peper en zout. De staartjes en de in de saus gewentelde tagliolini en preisnippers in warme borden schikken. De torentjes bestrooien met schors van parmezaankaas.

Tagliolini is heel fijne tagliatelle.

Jus van langoustines maakt men door de scharen in olie te bakken, te bevochtigen met visfond, steranijs toe te voegen, 30 minuten te laten trekken en te zeven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content