Voor 4:
350 tot 400 g kerstomaten
100 g rucola
1,2 dl olijfolie
sap van 2 limoenen
2 el ketchup
enkele druppels tabasco
12 holle oesters
500 g verse tagliolini
grofgemalen zwarte peper en zeezout
20 middelgrote rauwe, gepelde scampi’s
Om te paneren:
bloem
ei
panko (Japans broodkruim)
Snij de kerstomaten in vier partjes. Hak de rucola grof. Meng olijfolie met limoensap en ketchup. Kruid de vinaigrette met een paar druppels tabasco. Haal de oesters uit de schelp. Kook ondertussen de pasta beetgaar.
Paneer de oesters en scampi’s en bak ze zeer kort lichtbruin in arachideolie. Giet de pasta af, laat even uitlekken, kruid met grofgemalen zwarte peper en zeezout. Meng de vinaigrette door de pasta samen met kerstomaatjes en driekwart van de rucola.
Dresseer scampi’s en oesters op de pasta en decoreer met de rest van de rucola.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier