Voor 4:

500 g groene asperges, 8 à 12 courgettebloemen, 1 sjalot, 1 teen knoflook, 2 à 3 cm verse gember, 1 el olijfolie, 400 g tagliatelle, 8 sint-jakobsnoten, een scheut witte wijn, 2 à 3 el sinaasappelsap, 1 el boter

Bereidingswijze:

Schil het onderste gedeelte van de asperges en snij de asperges in stukken van 2 à 3 cm lang. Spoel de courgettebloemen en dep droog. Verwijder de stampers. Schil de sjalot, knoflook en gember en hak fijn.

Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de asperges ongeveer 5 minuten.

Kook de tagliatelle beetgaar in kokend gezouten water.

Voeg de sjalot, de knoflook en de gember toe aan de asperges en fruit nog 2 minuten.

Spoel de sint-jakobsnoten, dep droog en snij horizontaal in drieën. Voeg toe aan de panen bak de sint-jakobsvruchten kort aan beide kanten. Doe er ook de courgettebloemen bij en blus het geheel met de witte wijn en het sinaasappelsap. Kruid met peper en zout, schep er de uitgelekte tagliatelle door en voeg ook de boter toe. Serveer meteen.

Voor 4:500 g groene asperges, 8 à 12 courgettebloemen, 1 sjalot, 1 teen knoflook, 2 à 3 cm verse gember, 1 el olijfolie, 400 g tagliatelle, 8 sint-jakobsnoten, een scheut witte wijn, 2 à 3 el sinaasappelsap, 1 el boterBereidingswijze:Schil het onderste gedeelte van de asperges en snij de asperges in stukken van 2 à 3 cm lang. Spoel de courgettebloemen en dep droog. Verwijder de stampers. Schil de sjalot, knoflook en gember en hak fijn. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de asperges ongeveer 5 minuten. Kook de tagliatelle beetgaar in kokend gezouten water. Voeg de sjalot, de knoflook en de gember toe aan de asperges en fruit nog 2 minuten. Spoel de sint-jakobsnoten, dep droog en snij horizontaal in drieën. Voeg toe aan de panen bak de sint-jakobsvruchten kort aan beide kanten. Doe er ook de courgettebloemen bij en blus het geheel met de witte wijn en het sinaasappelsap. Kruid met peper en zout, schep er de uitgelekte tagliatelle door en voeg ook de boter toe. Serveer meteen.