Tagliatelle con gamberetti e salsa alla astice (tagliatelle met garnalen en schaaldierensaus)

  • Moeilijkheid

Voor 4:

2 dl schaaldierenfond (op basis van kreeftenpantsers)

1 fijngehakt teentje knoflook

1 fijngehakt sjalotje

een flinke scheut marsala

1 dl room

versgemalen zwarte peper en zout

300 g gemengde garnalen (grijze Noordzeegarnalen en roze diepzeegarnalen-gamberetti)

250 g verse zwarte tagliatelle (gekleurd met inkt van sepia)

250 g verse gele tagliatelle (gekleurd met saffraanpoeder)

verse blaadjes basilicum

fijngehakte bieslook

Maak eerst de saus. Breng de schaaldierenfond aan de kook, samen met de fijngehakte knoflook en sjalot. Doe er de marsala en de room bij en laat inkoken tot sausdikte. Kruid met versgemalen zwarte peper en zout. Meng er op het einde de garnalen onder en laat nog even doorwarmen.

Kook de zwarte en de gele tagliatelle in 4 tot 6 minuten apart beetgaar in lichtgezouten kokend water. Laat nadien goed uitlekken en houd warm.

Meng de tagliatelle onder elkaar en schep er de saus onder. Serveer op een grote dienschotel en versier met verse blaadjes basilicum en fijngehakte bieslook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content