Taco gevuld met hoevekip en mozzarella

© Getty
Voor 4 personen
  • 1 krop roodlof (radicchio)
  • 1 krop eikenbladsla
  • 1/2 krop fijne krulsla
  • 2 kippenfilets
  • 1/2 groene paprika
  • 1/2 rode paprika
  • 100 g pijpajuin
  • 50 g bieslook
  • 3 zongedroogde tomaten (facultatief)
  • 100 g mozzarella
  • 3 eetlepels olijfolie van koude persing
  • 3 eetlepels aceto balsamico
  • peper en zout
  • tabasco
  • 4 tacohoorntjes
Bereiding
  1. De sla en de groenten wassen, drogen en in reepjes snijden. De bieslook versnipperen. De kippenfilets in de pan bakken of roken in een rookoventje. Het vlees in stukjes snijden. De mozzarella in blokjes snijden.
  2. Een vinaigrette bereiden door olijfolie, aceto balsamico, peper en zout en enkele druppels tabasco te mengen. Vlees, kaas, groenten, salade, bieslook en vinaigrette mengen.
  3. De tacohoorntjes 2 minuten in een voorverwarmde oven opwarmen. De hoorntjes vullen met de mengeling en opdienen.

Recept van Manuel Tavares, chef-kok restaurant Carrousel, Alfa Theater Hotel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content