Tabouleh
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Met tarwegriesmeel en kruiden maak je deze heerlijke tabouleh. Lekker bij bij gebakken vis of vlees of bij een tajine van lam.
Voor 4 personen
- 100 g tarwegriesmeel
- 1 bos bladpeterselie
- 1 bos verse koriander
- het sap van 1 limoen
- witte peper
- komijnpoeder
- selderijzout
Bereiding
- Spoel het tarwegriesmeel in koud water en laat het gedurende 15 minuten weken in wat lauw water, tot de korrels zacht zijn geworden en al het water hebben geabsorbeerd.
- Maak de bladpeterselie en de koriander schoon en hak zeer fijn. Meng onder het tarwegriesmeel. Roer er het limoensap onder en kruid met witte peper, komijnpoeder, paprikapoeder en selderijzout.
- Serveer bij gebakken vis of vlees of bij een tajine van lam met groenten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier