Taboulé met gedroogd fruit en blauwbessen
Voor 6 :
Voor 6 :
300 tot 350 g fijn griesmeel voor couscous (voorgekookt)
3 el extra vierge olijfolie
sap van 1/2 citroen
fijn zeezout
150 g blauwbessen
100 g gedroogde abrikozen
50 g rozijnen
8 el pijnappelpitten
8 el walnoten (eventueel gemengd met pecannoten)
3 el gekonfijte gemberblokjes
muntblaadjes (facultatief)
Doe het griesmeel in een slakom met platte bodem. Voeg er zout bij en meng met een beetje olijfolie. Giet er kokend water over tot het griesmeel helemaal onderstaat en bedek met aluminiumfolie om het garen te bevorderen. Roer af en toe even om. Snij de abrikozen in fijne reepjes en hak de noten in grove stukjes.
Doe het griesmeel in een schaal.Het mag niet kleven. Voeg er de verschillende ingrediÔnten aan toe. Doe er op het allerlaatste ogenblik de blauwbessen bij. De hoeveelheden kunnen variÔren volgens smaak.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier