Taboulé met fijne groenten en rozet van filodeeg, knolselder en curry uit Madras

© Getty
Voor vier personen
  • 6 el taboulé
  • 1 wortel
  • 1/2 courgette
  • 1/2 paprika
  • 1/2 knolselder
  • 1 pakje filodeeg
  • 1/2 l groentebouillon
  • 2 dl room
  • 2 koffielepels fijne currypoeder
  • 1 appel
  • 1 eetlepel fijngehakte sjalot
  • peper en zout.
Bereiding
  1. Schil de wortel en de paprika en snijd deze samen met het groen van de courgette in fijne brunoise (blokjes). Laat 1/4 l groentebouillon inkoken met de room, appel en currypoeder. Mix en zeef de bouillon.
  2. Verwarm de resterende groentebouillon en kook de taboulé met de groentebrunoise kort. Roer een klontje boter door de taboulé en kruid met peper en zout.
  3. Maak vier rozetvormen van het filodeeg en bak het deeg 5 minuten in een oven van 185°C.
  4. Snijd de knolselder in zeer fijne reepjes (1 mm dik en 6 cm lang) en frituur ze egaal goudbruin.
  5. Vul het filodeeg met taboulé in een ring van 7 cm doorsnede. Schik hier de gefrituurde knolselder op. Verwijder de vormen en trek strepen op de bordspiegel met currysaus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content