Taboulé met fijne groenten en rozet van filodeeg, knolselder en curry uit Madras
-
Moeilijkheid
Gemakkelijk
Voor vier personen
- 6 el taboulé
- 1 wortel
- 1/2 courgette
- 1/2 paprika
- 1/2 knolselder
- 1 pakje filodeeg
- 1/2 l groentebouillon
- 2 dl room
- 2 koffielepels fijne currypoeder
- 1 appel
- 1 eetlepel fijngehakte sjalot
- peper en zout.
Bereiding
- Schil de wortel en de paprika en snijd deze samen met het groen van de courgette in fijne brunoise (blokjes). Laat 1/4 l groentebouillon inkoken met de room, appel en currypoeder. Mix en zeef de bouillon.
- Verwarm de resterende groentebouillon en kook de taboulé met de groentebrunoise kort. Roer een klontje boter door de taboulé en kruid met peper en zout.
- Maak vier rozetvormen van het filodeeg en bak het deeg 5 minuten in een oven van 185°C.
- Snijd de knolselder in zeer fijne reepjes (1 mm dik en 6 cm lang) en frituur ze egaal goudbruin.
- Vul het filodeeg met taboulé in een ring van 7 cm doorsnede. Schik hier de gefrituurde knolselder op. Verwijder de vormen en trek strepen op de bordspiegel met currysaus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier