Taartjes van geitenkaas met sherry Pedro Ximénez

  • Moeilijkheid

Voor 8 personen:

1 onrijpe mango

fijne griessuiker

300 g verse kaas

50 g geitenkaas

5 dl room

150 g suiker

Voor de saus:

5 dl sherry Pedro Ximénez

4 el sherryazijn

Schil de mango en snijd hem met een dunschiller in fijne plakjes. Verdeel over een bakplaat en bestrooi met suiker. Laat 1,5 uur drogen in een oven van 100°C, met de overdeur op een kier. Meng ondertussen de kazen met 2,5 dl room en de suiker. Zet apart. Klop de rest van de room stijf en roer onder het kaasmengsel. Verdeel in taartvormpjes en zet koel. Breng de sherry aan de kook en laat inkoken tot een gekarameliseerde siroop. Doe er 4 eetlepels sherryazijn bij. Verdeel de kaasroom over biscuittaartjes en versier met de Pedro Ximénez-saus. Werk af met een plakje gedroogde mango. De zoetzure toets van de saus combineert perfect met de geitenkaas.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content