Taartjes met zoete aardappel en korianderroom
Je kunt zelf bepalen hoe groot je de taartjes wilt maken. Je kunt er zelfs minitaartjes van maken die je dan serveert als vegetarische aperitiefhapjes.
Voor 4-6 personen
350 g zoete aardappelen, indien mogelijk van hetzelfde formaat
2 rollen bladerdeeg
1 ei, losgeklopt
1 teen knoflook
200 g gerijpte geitenkaas, verkruimeld
6 el pompoenpitten
peper en zout
Voor de kruidenroom:
200 g zure room
2 el zoetzure chilisaus
sap van 1 limoen
1 teen knoflook
1 bosje koriander
zout
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappelen niet, maar snijd ze in plakjes van 1/2 cm dik (halveer ze eventueel eerst in de lengte). Blancheer deze 5 min. in lichtgezouten kokend water en laat nadien afkoelen onder koud water.
2. Snijd het deeg in cirkels. Beprik met een vork, leg op een ingevette bakplaat en bestrijk met het ei. Verdeel de geitenkaas over de deegcirkels, werk af met de zoete aardappel en pompoenpitten. Bak 20 à 25 min. tot het bladerdeeg mooi goudbruin en gaar is.
3. Maak intussen de kruidenroom door alle ingrediënten samen te mixen. Serveer bij de taartjes.
Tip: hoe groot je de deegcirkels maakt, is helemaal jouw keuze. Als je kiest voor grote deegcirkels, dan serveer je één taartje per persoon. Maak je kleine taartjes, dan kun je er twee of meerdere per persoon serveren. Of bak minitaartjes en serveer ze als origineel vegetarisch aperitiefhapje.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier