Taartjes met zoete aardappel en korianderroom

© Getty

Je kunt zelf bepalen hoe groot je de taartjes met zoete aardappel wilt maken. Je kunt er zelfs minitaartjes van maken die je dan serveert als vegetarische aperitiefhapjes.

Voor 4-6 personen
  • 350 g zoete aardappelen
  • 2 rollen bladerdeeg
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 teen knoflook
  • 200 g gerijpte geitenkaas, verkruimeld
  • 6 el pompoenpitten
  • peper en zout
Voor de kruidenroom
  • 200 g zure room
  • 2 el zoetzure chilisaus
  • sap van 1 limoen
  • 1 teen knoflook
  • 1 bosje koriander
  • zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappelen niet, maar snijd ze in plakjes van 1/2 cm dik (halveer ze eventueel eerst in de lengte). Blancheer deze 5 min. in lichtgezouten kokend water en laat nadien afkoelen onder koud water.
  2. Snijd het deeg in cirkels. Beprik met een vork, leg op een ingevette bakplaat en bestrijk met het ei. Verdeel de geitenkaas over de deegcirkels, werk af met de zoete aardappel en pompoenpitten. Bak 20 à 25 min. tot het bladerdeeg mooi goudbruin en gaar is.
  3. Maak intussen de kruidenroom door alle ingrediënten samen te mixen. Serveer bij de taartjes.

Tip: hoe groot je de deegcirkels maakt, is helemaal jouw keuze. Als je kiest voor grote deegcirkels, dan serveer je één taartje per persoon. Maak je kleine taartjes met zoete aardappel, dan kun je er twee of meerdere per persoon serveren. Of bak minitaartjes en serveer ze als vegetarisch aperitiefhapje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content