Taart van witte bloem met asperges en verse kaas

  • Moeilijkheid

Voor 1 taart:

250 g witte bloem

5 g zout

120 g blokjes zachte boter

2 eetlepels water

1 losgeklopt ei

36 kleine groene asperges

4 eieren

2,5 dl verse room

2,5 dl melk

100 g verse mandjeskaas

peper, zout en nootmuskaat

een half geitenkaasje crottin de Chavignol

Meng voor het kruimeldeeg de bloem met het zout in een grote kom en doe er de blokjes zachte boter bij. Kneed met de vingertoppen tot een homogeen kruimeldeeg. Doe er het water en het losgeklopt ei bij. Haal het deeg uit de kom en leg het op een bebloemd werkoppervlak. Kneed gedurende 2 Ć  3 minuten met de handpalmen. Rol het deeg uit tot 4 mm dikte wanneer het voldoende elastisch geworden is, en bekleed er een beboterde rechthoekige metalen bakvorm mee. Zet ten minste 1 uur in de ijskast, zodat de boter in de bloem opstijft. Snijd ondertussen de uiteinden van de asperges af en spoel de groente onder koud stromend water. Kook de asperges in 5 Ć  6 minuten beetgaar in lichtgezouten kokend water of stoom ze in een stoompan. Schep ze meteen over in ijswater, zodat hun kleur en knapperigheid behouden blijft. Klop de eieren los met een garde en meng er de room, de melk en de verse mandjeskaas onder. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Giet wat van het beslag in de bakvorm en schik er de helft van de asperges op. Snijd het geitenkaasje in dunne plakjes en verdeel over de asperges. Eindig met de rest van het beslag. Bak de taart in 20 Ć  25 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 180Ā°C. Verdeel na 10 minuten bakken de rest van de asperges over de taart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content