Taart van peren en amandelen

Nodig voor vier :

Nodig voor vier :

330 g kruimeldeeg

1 kg stevige peren

1 citroen

50 g room

4 eierdooiers

100 g poedersuiker

100 g amandelschilfers

1 soeplepel eau-de-vie (poire)

Verwarm de oven tot 210 C. Rol het deeg uit en bekleed de binnenkant van een met boter ingesmeerde taartvorm. Maak met een vork gaatjes in de deegbodem, leg er een blad aluminiumfolie op en vul de vorm met gewassen steentjes of droge erwten. Zet de vorm 10 minuten in de oven. Schil ondertussen de peren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in plakjes. Besprenkel de schijfjes met citroensap om verkleuren te voorkomen. Haal de vorm uit de oven, verwijder de vulling en de aluminiumfolie. Schik de partjes peer op de voorgebakken bodem. Doe de dooiers, de room en de suiker in een kom, meng alles met een klopper en voeg, al kloppende, een scheutje eau-de-vie toe. Giet de saus over de peren en bestrooi de bovenkant met amandelschilfers. Zet de vorm 25 minuten in de oven.

Kruimeldeeg : 300 g bloem en 150 g boter tot kruimels wrijven, een kuiltje maken waarin 1,5 dl water en 6 g zout wordt gedaan, alles snel tot een deeg kneden en in de koelkast laten rusten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content