Taart maison

  • Moeilijkheid

bladerdeeg met een doorsnede van ongeveer 24 cm

een halve liter banketbakkersroom

125 g soezendeeg

10 speculaaskoekjes

2 bananen

een kwart liter slagroom

Voor de afwerking:

een losgeklopt ei

amandelschilfers

bloemsuiker

Vet een taartvorm in, leg het bladerdeeg in de vorm en doorprik. Bereid banketbakkersroom en soezendeeg. Meng een vierde van de banketbakkersroom met het soezendeeg en breng dit mengsel aan op het bladerdeeg. Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei en bestrooi met de amandelschilfers. Zet de taart in de oven gedurende ongeveer 50 minuten op een temperatuur van 220 °C.

Haal de taart uit de oven en snij de deksel er onmiddellijk voorzichtig af. Verdeel de rest van de banketbakkersroom over de bodem en bestrooi met geplette speculaaskoekjes. Klop de slagroom op met suiker. Breng een laagje slagroom op de speculaas aan.

Snij de bananen in schijfjes en leg op de slagroom leg. Bedek opnieuw met slagroom. Hou nog een beetje slagroom over om de taart te versieren. Leg het deksel op de taart en werk af met bloemsuiker en eventueel extra slagroom.

(Recept van Rita Van Hecke)

Tijd: 90′

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content