bladerdeeg met een doorsnede van ongeveer 24 cm
een halve liter banketbakkersroom
125 g soezendeeg
10 speculaaskoekjes
2 bananen
een kwart liter slagroom
Voor de afwerking:
een losgeklopt ei
amandelschilfers
bloemsuiker
Vet een taartvorm in, leg het bladerdeeg in de vorm en doorprik. Bereid banketbakkersroom en soezendeeg. Meng een vierde van de banketbakkersroom met het soezendeeg en breng dit mengsel aan op het bladerdeeg. Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei en bestrooi met de amandelschilfers. Zet de taart in de oven gedurende ongeveer 50 minuten op een temperatuur van 220 °C.
Haal de taart uit de oven en snij de deksel er onmiddellijk voorzichtig af. Verdeel de rest van de banketbakkersroom over de bodem en bestrooi met geplette speculaaskoekjes. Klop de slagroom op met suiker. Breng een laagje slagroom op de speculaas aan.
Snij de bananen in schijfjes en leg op de slagroom leg. Bedek opnieuw met slagroom. Hou nog een beetje slagroom over om de taart te versieren. Leg het deksel op de taart en werk af met bloemsuiker en eventueel extra slagroom.
(Recept van Rita Van Hecke)
Tijd: 90′
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier