Voor 4:
Het basisbeslag:
120 g tarwebloem
een snuifje zout
30 g suiker
2 eieren
3 dl melk
60 g boter
olie voor het bakken
Voor de vulling:
1 sinaasappel
1 roze pompelmoes
60 g zachte boter
60 g suiker
1 dl sinaasappellikeur
4 bolletjes vanille-ijs
Zeef de bloem en meng ze met het zout en de suiker. Voeg de eieren en de melk toe en mix alles tot een glad beslag. Laat de boter smelten en roer ze door het beslag. Laat een uurtje rusten. Rasp de sinaasappel en de roze pompelmoes tot u 3 eetlepels geraspte schil hebt. Pel de vruchten, verwijder de velletjes. Verdeel het vruchtvlees in partjes en vang het sap op. Meng de boter met de geraspte schil en suiker. Leg in de koelkast.
Verhit de olie en bak flensjes tot het beslag is opgebruikt. Leg op elk flensje wat botermengsel en vouw dicht. Warm de partjes sinaasappel en pompelmoes met hun sap op in een koekenpan. Laat de flensjes even mee opwarmen. Verhit de likeur, flambeer, giet de brandende likeur over de flensjes en verdeel de bereiding over warme borden. Leg er tenslotte vanille-ijs op.
Alternatieve vulling: zelfde beslag: chocoladesaus + een bolletje ijs, gepocheerde reepjes peer + karamelsaus + amandelschilfers, perziken op stroop + frambozensaus
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier