Sushirijst

Voor 20 stuks sushi of ongeveer 6 tot 8 personen:

Voor 20 stuks sushi of ongeveer 6 tot 8 personen:

1,5 kop ongekookte sushirijst

2 koppen water

een halve koffielepel zout

1 eetlepel suiker

1,5 eetlepel rijstazijn

Was de rijst in een zeef onder koud stromend water tot het afdruipende water helder is. Laat de rijst gedurende 20 tot 30 minuten uitlekken en zachtjes wellen. Breng de rijst met het water al roerend aan de kook en laat gedurende 10 minuten zachtjes koken, tot het water bijna helemaal is opgenomen door de rijst. Roer regelmatig maar voorzichtig en zorg dat de rijst niet breekt.

Stoom de rijst nadien beetgaar in een stoompan, gedurende ongeveer 10 minuten. De rijst moet voldoende gaar zijn om aan elkaar te kleven, maar moet nog een halfharde kern hebben, net zoals bij risotto. Doe de rijst nadien in een grote kom, roer hem voorzichtig los met een vork en laat afkoelen.Roer de suiker en het zout door de rijstazijn tot alles is opgelost en meng voorzichtig onder de lauwwarme rijst. Laat de rijst nu zo snel mogelijk verder afkoelen. Hoe sneller het vocht verdampt, hoe meer de rijst zal glanzen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content